Betting är en nervpirrande sysselsättning. Hos Mr Green sportsbook kan du spela på odds och betta på dina favoritsporter. Håll gärna koll på hur det går i vår livebetting. Om du kan väldigt lite om tipset och inte förstår jargongen så behöver du inte oroa dig. Vi är här för att hjälpa till.

Skaffa konto och budget

Så du har bestämt dig för att tippa hos Mr Green sportsbook men frågorna hopar sig. Hur gör man och vad betyder allt? För det första behöver du öppna ett spelkonto så att du kan spela och för det andra behöver du en rimlig budget. När detta väl är avklarat är det viktigt att lära känna några av de spelformer som förekommer. Resten av tipset faller sig ganska naturligt. Du har säkerligen slagit vad med vänner mer än en gång och mycket mer komplicerat än så är det faktiskt inte. Här nedan går vi igenom det vanligaste spelformerna.

1-X-2

Allra vanligast är 1X2 som även kan kallas för matchvinnare. I detta spel gäller det att förutspå matchresultatet. Du bettar alltså på vem som kommer att vinna, vem som kommer att förlora eller om det möjligtvis kommer att bli oavgjort.

Över- eller underbetting

Hur många mål tror du att det kommer bli i en viss match? Det tippar du i spelformen som kallas över eller under. Beroende på sporten som du spelar på finns olika målreferenser. I exempelvis hockey är det vanligt att man bettar på om det kommer att bli mer eller mindre än 5,5 mål medan det i fotboll är vanligt att gissa huruvida antalet mål kommer att ligga över eller under 2,5 stycken.

Resultat

Om du tror dig veta exakt hur många mål som det kommer att göras i en match av endera laget så kan du betta på resultatet. Du anger då hur många mål respektive sida kommer att göra, till exempel 1-1 eller 2-3.

Spela på vinnare

Att gissa vem som kommer att vinna i slutändan kallas för att spela på vinnare. Det här gäller inte en match utan är ett mer långsiktigt spel där du exempelvis ska sia vilket lag som kommer att vinna en viss liga. Bettingen görs långt innan finalmatcherna närmar sig.

Handikapp

I handikapp ska du betta på hur många mål som du tror att ett visst lag kommer att vinna med. De vanligaste tipsen är -1 eller +1 men skillnaderna i antal mål kan självfallet bli större än så.

Moneyline

Spelformen moneyline är ungefär som 1X2 eller matchvinnare bortsett från att krysset inte finns. Du ska alltså försöka förutspå vem som blir matchvinnaren men du kan inte betta på att det blir oavgjort. I händelse av att det blir oavgjort så får spelarna tillbaka sina pengar.

Övriga spelformer

Det finns mängder av andra spelformer. När du väl har lärt dig hur våra basala spelformer fungerar kan du börja titta på de lite mer avancerade spelen. Kom ihåg att lära dig så mycket om dina sporter som möjligt. Chansen att vinna ökar avsevärt om man har god information om det som man spelar på.