Det går att bli rik eller försörja sig på betting men det är inte många som klarar det. Förvänta dig därför inte att tipset kommer leda till framgång utan se det gärna mer som en hobby som du vill bli riktigt duktig på. Betting med goda resultat kräver en hel del av sin spelare; disciplin, organisation, rekognosering och en stor portion tur.

Öppna ett spelkonto

För att betta online krävs ett spelkonto där du kan lägga dina bett. Det första uppdraget blir därför att öppna ett spelkonto hos Mr Green betting. Kontot ska innehålla alla dina viktigaste uppgifter som namn, adress och personnummer. I kontot ska det även finnas någon typ av betalningsuppgift så att du kan betala för ditt spelande.

Gör en budget

Framgångsrika spelare har en genomtänkt budget och är mycket noga med sin spelekonomi. Att satsa pengar hipp som happ är ingen god strategi eftersom du då snart har bränt igenom en långt högre summa än vad som var planen från första början.

Se till att du vet hur stor summan är som du kan och vill satsa totalt och satsa aldrig hela, eller ens halva, summan på samma match. Resultatrika spelare använder sig ofta av principen att enbart satsa mellan 1 – 5% per match av sin totala budget. Tänk även på att budgeten inte är statisk eftersom pengarna antingen ökar eller minskar i takt med att du spelar.

Skriv upp allt

Ett annat knep som lyckosamma bettare använder sig av är att skriva upp allt som rör deras spelande. De sysslar alltså med en typ av bokföring där resultat, summor och andra viktiga detaljer skrivs upp. Detta är dels av vikt för att hålla sig till budgeten men det kan även vara mycket lärofullt att gå tillbaka till böckerna och analysera varför det kan ha gått som det gick under vissa perioder i spelandet. Alltid lär man sig något!

Lär känna din sport

Att lära känna sin sport är grunden i betting. Det går självfallet att gissa och spela på känsla men vinstchanserna går upp om man ökar på professionalismen en gnutta. Läs gärna allt som du kommer över om din aktuella sport och lagen eller spelarna som du satsar på. Även små saker kan vara av stor betydelse, exempelvis kan en stukad fot eller ett regnoväder vända upp och ner på alla förväntningar.

För nybörjaren är det lättast att spela på en sport som man redan kan och följer. När man sedan har börjat bli en kunnig och lyckosam bettare så kan man utvidga spelandet till en ny sport. Allra viktigast är nog ändå att man undviker att spela med hjärtat. Kall rationalitet är många gånger det bästa vapnet i jakten på de stora vinsterna.

Spelberoende

Om du spelar bort alltför stora summor pengar eller satsar mer än du hade tänkt dig kan du möjligtvis anses vara spelberoende. Att tippa ska vara roligt och stimulerande, precis som vilken annan sport som helst, och det får absolut inte gå så långt att skuldberget börjar växa. Det finns hjälp att få om du tror att du är beroende.